24 Ağustos 2017 Perşembe

Servo Motor Fiyatları

Servo motor projelerde son kontrol elemanı olarak yer almaktadır. Yüksek hız seviyelerinde kararlılığını bozmadan sorunsuz bir şekilde çalışan servo motorlar çalışma sırasında devir sayısını seri ve düzgün bir şekilde değiştirmektedir. Pozisyon korunması ve hız kontrolü gereken çalışmalarda servo motor kullanılması çalışmalardan elde edilecek verimi arttıracaktır. Servo motor seçimi yaparken öncelikle kullanacağımız alanın ihtiyaçlarını belirlemeli ve buna uygun bir motor seçmeliyiz.



Servo motor sürücüleri servo motorlarına gerekli komutların verilebilmesi için kullanılan yardımcı elemandır. Servo motorların çalışması sırasında bir sonraki adımın kontrol edilmesi ve yürütülmesi için servo motor sürücüsü kullanılmalıdır. Servo motor sürücüsü ile motorunuzun çalışma adımlarını bilgisayar ortamı üzerinden görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Buda çalışmalar esnasında hataları görebilmenizde size kolaylık sağlayacaktır. Servo motor sürücüsü satın alırken servo motorunuza uygun olduğuna dikkat etmelisiniz.

Servo motor fiyatları motorun güç, tork, devir sayısı ve flanş ölçüsü gibi teknik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Servo motor satın alırken fiyatından önce özelliklerine dikkat etmelisiniz. Çünkü fiyat bakımından uygun olduğu için tercih ettiğiniz servo motor çalışmalarınıza yetmeyebilir veya çalışma esnasında cevap vermeyebilir. Bundan dolayı servo motor satın alırken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Servo motor kullanılacak olan sistemin analizleri yapılarak sistemin servo motordan ne kadar performans beklediği belirlenmelidir. Bunun için öncelikle projenin akış diyagramı çıkartılmalı ve tüm adımlar tek tek kontrol edilmelidir. Alacağınız servo motorun güç ve tork değerlerini çalışmaya yüklemeden önce kontrol etmenizde fayda var. İstediğiniz değerlerde bir sonuç çıktısı aldıysanız şimdi servo motor sürücüsünün yüklemesini yapabilirsiniz. Servo motor sürücüsü ile servo motor arasındaki sistem ve diğer elemanların besleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra sürücü kullanıma hazır hale gelecektir. Servo motor sürücünüz üzerinden sisteminizin hız ayarlamasını, çalışma ayarlarını ve devir değişim yönü gibi birçok ayarlamalarını tek bir noktadan gerçekleştirebilirsiniz. Servo motor fiyatları teknik özelliklerin yanı sıra motorun çeşidi olan frenli veya frensiz olması ve takım içindeki kabloların uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir.


Servo Master servo motorlar 0,40 Kw değerleri ile 5.50 Kw güç değerlerine sahip olup, 1.27 Nm değerleri ile 35Nm değerleri arasında değişiklik göstermektedir. Bunların yanı sıra Servo Master servo motorları 60x60 flanş ölçüsü 180x180 flanş ölçüsündedir. Teknik özelliklerine göre değişiklik gösteren Servo master servo motor fiyatları 350$ ile 1.500$ arasında değişmektedir. Servo Master servo motor fiyatlarını inceleyerek online satın alabileceğiniz sahinrulman.com’da indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

10 Ağustos 2017 Perşembe

Servo Motor Kontrol Sistemleri

Servo motor çalışma esnasında milin dönme hareketinin denetimini sağlayan motor çeşididir. Servo motorlar 1dk’lık hız bölgelerinin altındaki değerlerde dahi yüksek kararlılık ile çalışabilmektedir. Bu yüzden pozisyon ve hız kontrolünün dikkatli bir şekilde yürütülmesi gereken projelerde servo motor kullanılması uygundur. Servo motorlar, pozisyon ve hız bilgisini karar verici üniteye gönderimini sağlayarak sistem davranışlarının yürütülmesini ayarlamaktadır.

Servo motoru diğer motorlardan ayıran en önemli özelliği geniş hız komutlarını yerine getirebilecek düzeyde tasarlanmış olmalarıdır. Servo motor sürücüleri kullanıcıdan gelen pozisyon ve hız bileşimi komutlarını yerine getirerek çalışmalarını tamamlar. Standartlara uygun bir servo motorun sahip olması gereken belli başlı özellikler mevcuttur. Bunlar; bir servo motor hız oranlarının değişiminde kararlılığını bozmamalı küçük kuvvet değerlerinden büyük momentler elde etmelidir. Çalışma esnasında devir sayılarının değişimini hızlı bir şekilde yapmalıdır. Standart değerlere uygun bir servo motordan çalışmalarımız esnasında yüksek verimler elde etmeniz mümkündür.



Servo motorların iç yapısına baktığımız zaman geri bildirim ünitesi ve motordan meydana gelmektedir. AC ve DC olarak ikiye ayrılan servo motorlarda DC servo motorların kullanımı oldukça yaygındır ancak transistörlerin yüksek akımları kontrol edebilme yetisinin artması ile DC motorlar yerini AC motorlara olan talebin arttığını söyleyebiliriz. Geri besleme ile motor arasında hız ve konum bilgilerinin yürütülebilmesi için geri besleme ünitesinin motor miline harici bir bağlantı ile bağlanması ve motorun gönderdiği sinyallerin işlenmesi gereklidir.

Servo motor kontrol sistemlerinde geri besleme ünitesi ile motor bütün bir halde bulunmaktadır. Bütün bir yapıda oluşundan dolayı hız ve konum için gerekli donanımlara sahip motorlar denilebilir. Servo motorlar çalışma esnasında geniş hız aralığında dahi aşırı ısınma yapmadan çalışabilmekte ve yük ile konumunun dengede kalabilmesi için gerekli tork değerlerini sağlamaktadır.

Servo motorlar tam yük ile çalışırken motor milinden çektiği güç 75kw değerini görmektedir. Besleme işlemleri elektronik sistemler üzerinde yürütülen servo motorlar fırçalı ve fırçasız olarak iki farklı tipte bulunmaktadır. Bobinlerin sabit kalması manyetik bölgenin dönmesi fırçasız servo motorlar iken manyetik alanın dönmesi ile bobinin sabit kalması ise fırçalı servo motorlardır.


Çalışmalarınızda kullanacağınız ServoMaster servo motorlarını Şahin Rulman sitesi üzerinden indirimli fiyatları ile temin edebilirsiniz.